dimecres, 27 de desembre del 2006

10 ANIVERSARI DE LA OREJA DE VAN GOGH

Ara fa uns 10 anys va començar la seua activitat un dels grups espanyols més destacats de l'actualitat, La Oreja de Van Gogh. Fins 1998 no va vore la llum, el seu primer disc, Dile al Sol, del qual van destacar singles com el 28, Soñaré o Dile al Sol.
El seu disc de consolidació dins del panorama musical va titular-se "El Viaje de Copperpot amb temes com Pop,Paris o La Playa.
Al 2003, arriba "Lo que te conté mientras te hacías la dormida", on destaquen Puedes contar conmigo, Rosas, Geografía o 20 de Enero.
Per últim, aquest 2006 que estem a punt de deixar enrere, el grup donostiarra ha publicat "Guapa" millor àlbum nacional de los 40 Principales,amb canços importants com Muñeca de Trapo o Dulce Locura.
Des del primer dia em considere fan d'aquest grup. L'he escoltat un munt de vegades els dies de tristor (l'optimisme d'algunes lletres em feia olvidar certs problemes), exàmens, al cotxe... també moltes orquestres han tocat temes seus.
Per mala sort, només he tingut l'oportunitat de vorel's en directe una vegada. Va ser al juliol de 1999 a la Plaça de Bous de Castelló. D'aquell concert recordo que Amaia va sorprendre al públic quan van tancar el seu repertori amb el mític tema d'ABBA, Xiquitita.
Espero que la carrera de Pablo Benegas, Xabi San Martín (el crack compositor), Álvaro Fuentes, Haritz Garde i Amaia Montero, continue deixant grans cançons que passen a formar part de la història de la música pop en castellà.

Etiquetes de comentaris: ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici