diumenge, 20 de maig del 2007

EN JOSEP MONFERRER GUARDIOLA

Ahir per la vesprada va tindre lloc a Vilafranca una de les conferències més intenses dels últims anys. Amb la pressència d'en Josep Monferrer Guardiola, l'espectacle i la sorpresa estan sempre presents. La xarrada tenia per títol "Història inèdita de Vilafranca" i va ser l'últim acte com a regidor de cultura de Francesc Monfort, sens dubte, el millor concejal de Cultura que ha tingut Vilafranca. Una agenda cultural repleta d'actes com excursions, concerts, xarrades... que fan que cada cap de setmana hi haguen coses que fer al poble. La llàstima es la poca implicació de la gent jove, ja que a les xarrades, rara es la prèssencia de persones menors de 25 anys.
Tornant a la conferència, Josep Monferrer va dir que té ja 2800 pàgines sobre la historia de Vilafranca, que tindria el seu punt final cap al 1992. Va parlar d'unes cartes que li havia donat Carmen Colom "la Xoco", en el qual es reflexava la situació del poble cap al 1900, a través d'unes cartes enviades i rebudes des d'Argentina.
També es va mostrar molt crític amb les persones i també els mitjos de comunicació que distorsionen la realitat de la història.
Especialment brillant va estar en la defensa de la cultura provinent de l'Antiga Corona d'Aragó, segons ell olvidada pels castellans.
En un tres i no res van passar quasi dues hores, pero amb personatges com ell, es podria estar escoltant un dia sencer.
També va fer referència més o menys a la seua vida estudiantil a Tortosa.
Per últim, va afirmar que esperarà uns anys més a fer pública la seua obra, ja que el tema de la Guerra Civil es un poc espinòs, donat que molta gent que la va viure i tal volta aparega als documents investigats per Monferrer, encara hi ha gent viva.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici