diumenge, 8 de juliol del 2007

PAÑUELICO A ARAGÓN RADIO

Aquest any 2007,per motius laborals no he pogut fer el desplaçament a Terol, per viure l'inici de les festes de la vaquilla del Angel,tal com havia fet al 2005 i 2006.Per curiositat,vaig mirar la web de Aragón Radio i vaig vore que feen un especial sobre les festes de Terol, dissabte per la vesprada,a l'hora del "Campanico" i posterior "Pañuelico". El vaig escoltar i quasi no es podia sentir als locutors, dels crits de la gent.

A Terol, les festes van començar el dia 30, pero els tres dies grans son el segon dissabte de festes, que es quan realment comencen les "Vaquilles", duren 3 dies, el dilluns es festa local i el diumenge per la nit fan els "ensogats", bous amb corda.

Pels que no heu anat mai a Terol, que l'inici les "Vaquilles" es impressionant. Sense haver estat a San Fermin,diria que es una de les millors festes que hi han en tot el país.

Sobre les 4, l'encargat de posar-li el mocador de les penyes turolenques al Torico, va a l'Ajuntament a replegar el famós "pañuelico". Després es desplaça fins a la plaça, plena a rebentar abans de les 4 i cap a les 4'30, el torico ja té el mocador al seu coll. La gent comença a tirar tota classe de líquids(calimotxo,aigua,cubalibres...)a l'aire. La xopa com vos podeu imaginar es considerable. A més, cal anar en compte, ja que passat el Pañuelico, a les barres hi ha gent que continua tirant beguda.

Un poc abans de l'hora de sopar (algú ni sope),la gent de fora de Terol,va als cotxes a canviar-se de roba i a seguir la festa durant tota la nit. Orquestes i discomòvils a cada carrer.

Després a dormir al cotxe o al carrer, i cap al migdia camí de tornada a casa.

Etiquetes de comentaris: , ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici