dimecres, 25 de juliol del 2007

LA MATAROCK 2007

Dissabte passat 21 de juliol, vaig apostar per canviar la rutina que en anys precedents havia marcat l'activitat festiva nocturna. La costum era anar a l'Anglesola, on celebren la festa dels sants patrons de la pedra, Sant Abdó i Sant Senent, que tenen un protagonisme especial al Retaule de la Mare de Deu del Llosar, que es troba a l'Ajuntament de Vilafranca.

El nou destí escollit va ser la localitat de La Mata, a la comarca d'Els Ports, on aquest passat dissabte es va realitzar el festival musical La Matarock, que va naixer a l'any 2005.

Junt a Sergi, Aitor i Raúl, vam eixir de Vilafranca cap a les 9 de la nit. Plovia, pero al arribar al cruce de Morella, va parar. Vam anar pel camí de la Canà de Cinctorres, el qual ha millorat un poc, ja que els clots han desaparegut, pero a canvi, el ferm ara es de gravilla solta. Al pont, vam seguir cap a Forcall, on vam sopar al bar Ca Costa, en el centre neuràlgic de Forcall, a la plaça major. En acabar, viatge fins a la Mata, a la qual no estava des de 2004, quan van tindre l'oportunitat de veure l'activitat que Les Mans dels Ports, van fer a la localitat, on tot el mon va poder veure com es feien les espardenyes d'espart, senya d'identitat de pobles com La Mata o la Cuba, poble de Terol, on es troba el Centre d'interpretació de l'espart.

Vaig deixar el cotxe a un dels estrets carrers i després de passar per l'esglesia, al costat de les piscines on estava l'escenari i les barres. Eren cap a les 12 de la nit, quan va començar el concert dels vilafranquins Alimanya, que van demostrar la seua qualitat musical (llàstima que quan toquen al poble poques vegades disposen d'un bon equip), molt bé Eskuder i bon acompanyament d'Eric i Victor Gargallo. Desitjo que el CD Maqueta Alimanya, que acabe d'eixir al mercat, siga tot un éxit. Després va pujar a l'escenari, el grup estrella de la Matarock 2007, els burrianencs El Ultimo Ke Zierre, que no van defraudar als incondicionals. En acabar la seua actuació vaig marxar, anant a acabar la nit, encara eren les 3, a l'Anglesola, passant per Mirambel i Cantavieja.

A La Matarock 2007, van assistir unes 500 persones. Tot un previ del que es viurà al XXIX Aplec dels Ports a Cinctorres on s'esperen , un Aplec que torna després de no haver-se realitzat al 2006.

Etiquetes de comentaris: , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici