divendres, 10 d’agost del 2007

REVOLUCIÓ URBANÍSTICA A VILAFRANCA

Si ara recordara una imatge dels carrers de Vilafranca de quan era menut (4-5 anys), aquesta seria molt diferent a la imatge que es podria traure a data d'avui i també molt diferent del que serà en un futur.

Anem per parts. Molta gent encara deu recordar la Plaça de Bous quasi solitària de carrers, abans que es feren els carrers "Niño de la Estrella", "Palomita", "Coves del Forcall" o "Font d'Horta".

També les cases dels carrers "Plana Alta", "Plana Baixa", "Alt Maestrat" i "Baix Maestrat" son relativament nous.

La zona del poliesportiu també ha sofert una gran variació, abans un mur de pedra tancava el carrer "Joan Pau Climent" i la construcció del nou institut de secundària, junt a la piscina i el camp del Serrito.

Altra zona modificada ha estat els voltants de l'Ermita de Sant Roc, amb la construcció dels carrers "Orpesa", "Vall d'Uïxó" i "Alqueries".

Per últim també caldria comentar les noves propostes d'urbanització que diverses immobliàries estan fent a la població com per exemple les cases "Confial" al costat mateix de la Marie Claire, les cases que es situaran davant del colegi En Blasc d'Alagó, el nou centre de dia, que comunicarà els carrers "Santa Bàrbara" amb "Santa Teresa" i més cases, en aquest cas, d'Augimar al vell Serrito. També es faran cases junt al Grup Francolí.

En definitiva que la morfologia urbana de Vilafranca va cambiant amb el pas del temps. Vos recomano el llibre "Vilafranca:evolució urbana d'un poble industrial" de Josep Monferrer Guardiola, que es ven a l'oficina de turisme de Vilafranca. Allí es tracta tota la història de Vilafranca pel que fa a la seua morfologia urbana.

Etiquetes de comentaris: ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici