divendres, 7 de desembre del 2007

EL JOC AL PILLERIC

Aquest és un dels monuments històrics que tenim a Vilafranca. Es troba situat just davant de la guarderia municipal i ben a prop de l'església i de l'oficina de turisme. Ací al pilleric, es mostraven les persones que havien comés robatoris i d'altres malifetes, per a que la gent del poble ho sapiguera i pasaren prou vergonya.

La història comença fa quasi 20 anys, quan en 6-7 anys anàvem a la catequesi d'abans de pendre la comunió a la casa on abans vivia Pablo Bayot, al carrer Sant Roc, just davant la casa del retó. Per aquell temps, va començar a emitir-se a TV3 Bola de Drac, que feia que a mitat catequesi pararem una estona, per veure les aventures de Goku.
Després tornàvem a reempendre i cap a les 6'30 haviem acabat. Anavem a catequesi una volta per setmana si mal no recordo. Com encara ara prompte per anar a casa, Pablo solia traure un baló de futbol, amb el qual jugàvem al joc del pilleric.
Jugàvem de la següent manera:
Una persona diguem-ne que pagava i era la que tenia el baló. La resta es situava junt a la barandilla del pilleric. El que pagava xutava la pilota i al que tocava l'últim li tocava pagar, amb la mala sort que de vegades la pilota passava la barana i caia pel carrer de baix de la plaça i enfilava ràpidament el carrer benassal. A vegades, podia arribar fins el camí reial, que estava ple d'herbes. Era de nit, i una vegada el que pagava havia xutat la pilota i esta havia caigut, tots anàvem a buscar-la a tota pressa.
Recordo una vegada que el nostre company de Benicarló i que va estar entre nosaltres fins a seté, Josel Lavall, després d'arreplegar-la, se li va escapar per un carreró molt fosc. Tots vam anar a buscar-la en mig de la foscor, i amb el soroll de gossos lladrant, era el carreró que hi ha a l'esquerra d'on comença el carrer la font. Finalment vam poder trobar-la i va ser una de les primeres aventures de les nostres vides. Aquest joc el vam seguir fent fins que vam acabar d'anar a la catequesi. Sens dubte, un joc molt divertit i que sempre era temàtica de comentari a l'escola al dia següent.

Etiquetes de comentaris: , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici